Etichete

luni, 29 august 2011

About nails + NOTD

Pentru ca manichiura sa-ti reuseasca, trebuie sa urmezi cateva etape. Cel mai bine ar fi sa te ocupi de ea dupa ce ai facut baie sau dus, deoarece unghiile si pielitele sunt mai moi si mai putin "recalcitrante".
  • Cu un tampon de vata imbibat in dizolvant sterge urmele de oja de pe unghii. E de preferat sa folosesti un dizolvant fara acetona (exista in comert), pentru ca nu usuca unghiile.
  • Pentru cuticule (pielitele de la baza unghiei) alege o solutie/crema speciala care le inmoaie. Pune o cantitate mica de crema si maseaza usor pentru a intra in piele. Daca nu dispui de o asemenea crema, adopta metoda clasica a manichiuristelor. Scufunda-ti, timp de cateva minute, varfurile degetelor intr-un castronel cu apa calduta in care ai dizolvat putin sapun. Pielitele vor fi mai usor de inlaturat, iar unghiile degresate pentru ca oja sa adere mai bine. Taie cu multa atentie eventualele pielite "moarte" din extremitatile unghiei (nu cuticulele).

  • Cu ajutorul unui betisor special de lemn, impinge usor cuticulele spre baza unghiei, avand grija sa nu te zgarai. Daca le tai, pielitele au tendinta sa creasca mai mari si mai dure. In plus, cuticulele apar la radacina unghiei de la microbi.

  • Taie-ti apoi unghiile cu forfecuta sau cu unghiera, dar nu prea adanc. Pastreaza o margine de 1-2 milimetri. Daca unghiile nu sunt prea lungi, poti sa le dai forma doar cu ajutorul pilei. In cazul in care iti faci manichiura des, te poti dispensa de forfecuta in favoarea pilei.

  • Pileste usor marginea unghiilor, de la extremitati spre centru, cu o pila fina de glaspapir. Pilele de metal sunt dure cu unghia.

  • Daca ai folosit solutie pentru cuticule, spala-te pe maini cu apa calda si sapun sau curata urmele cu dizolvant.

  • Cu o pila speciala, pileste suprafata unghiilor pentru a le da luciu.

  • In ce priveste oja, trebuie sa parcurgi cateva etape pentru ca ea sa reziste mai mult timp. Aplica o strat de baza pe unghii, lasa sa se usuce, apoi aplica un strat sau doua de oja colorata. Dupa ce se usuca, aplica deasupra un strat de lac special protector. Lacul de baza intareste unghia si previne ingalbenirea ei din cauza pigmentilor din oja, iar cel protector mentine stralucirea culorii un timp mai indelungat. Manichiura va rezista astfel in jur de o saptamana. 
Si acum micutul NOTD :D
                                       
                                                 Cu blitz:

Fara blitz:


 Pupici :*:*:*

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu